Omgeving

Brielle

Het begint elke dag in Brielle! Vestingstad Brielle met de gezellige terrasjes en winkeltjes is bekend uit de geschiedenisboekjes, want ‘op 1 april (1572) verloor Alva zijn Bri(e)l’ Maar daarnaast zijn er natuurlijk nog meer leuke plekken en plaatsen om te bezoeken, wat dacht u van een dagje naar:

De Stenen Baak

De Stenen Baak staat net even buiten de stad Brielle en is de eerste stenen vuurtoren van Nederland. Hij werd in 1630 gebouwd en verving eerdere vuurtorens van hout die waren afgebrand. In de 18de en 19de eeuw kreeg de toren een militaire functie binnen de verdedigingswerken van Brielle. Begin deze eeuw werd de voormalige vuurtoren gerestaureerd en is sinds 2004 open voor publiek. Bij goed weer is het dak toegankelijk en kan je genieten van een prachtig uitzicht. Voor meer informatie kunt u terecht op:

https://www.historischmuseumdenbriel.nl/nl/bezoek-brielle-en-omgeving/stenen-baak

Evenementen Oostvoorne

Bent u op zoek naar een evenement in Oostvoorne? Dan moet u hier zijn! We vertellen u graag over alle evenementen die plaats vinden in Oostvoorne. Voor een actueel overzicht kunt u terecht op:

https://www.evenementenoostvoorne.nl/

De Tenellaplas

Bezoekerscentrum Tenellaplas ligt aan de zuidoost kant van de Duinen van Oostvoorne. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden, mountainbiken en genieten van de omgeving.

De Duinhuisjes

In het duingebied van Voorne stonden vroeger typische duinboerderijtjes,- die deel uitmaakten van het prachtige landschap. De Historische Vereniging Westelijk Voorne heeft drie duinhuisjes gered van de ondergang en verplaatst naar het Openluchtmuseum De Duinhuisjes in Rockanje.

Futureland

Dichter bij de modernste haven van Europa kun je niet komen. Ervaar hoe het is wanneer alles groot, groter of grootst is! In FutureLand ervaar je de ontwikkeling van het nieuwste havengebied van Rotterdam met eigen ogen. Maasvlakte 2 toont je niet alleen de modernste containerterminals en grootste zeeschepen ter wereld, je ziet hier ook de nieuwste offshore ontwikkelingen.

Delta Park Neeltjes Jans

Leer alles over de Deltawerken, ramp van 1953, zeedieren en leef je uit in het waterpark of ontspan even heerlijk tijdens de rondvaart over de Oosterschelde.  Leuk voor jong en oud!

Op Voorne Putten het Eiland van contrasten

Nergens vind je een grotere variatie in belevenissen en ervaringen. Van brede zandstranden, unieke natuurgebieden, historische havens tot moderne architectuur. Ook met haar vestingsteden heeft Voorne-Putten een vaste plek in de geschiedenis verdiend.

Toeristen Informatie Nederland 

Alles over toerisme, toeristen, recreatie en evenementen in Nederland. Toeristen Informatie Nederland is dé officiële website voor Nederland als toeristische bestemming.

Camping Schreiershaven
 
E-mailen
Bellen
Map
Info